Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα πολιτιστικό, επιμορφωτικό, κοινωφελές Ίδρυμα που προσφέρει στη μαθητική κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Ιδρυτής του υπήρξε το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την πορεία του το  1978 και στη συνέχεια, το 2001 εξελίχθηκε σε ΝΟΗΣΙΣ. Υπάγεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και αναφέρεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Στο ΝΟΗΣΙΣ οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές: α) στο ψηφιακό Πλανητάριο, 160 θέσεων, β) στον Κινηματογράφο Ευρείας Οθόνης (Κοσμοθέατρο), 300 θέσεων, με προβολή ταινιών δύο και τριών (3D) διαστάσεων και γ)στον Προσομοιωτή Εικονικής Πραγματικότητας, 18 θέσεων, με προβολή ταινιών δύο και τριών (3D) διαστάσεων.

Τόσο στο ψηφιακό Πλανητάριο όσο και στον Κινηματογράφο Ευρείας Οθόνης (Κοσμοθέατρο) τοποθετήθηκαν καθίσματα της σειράς SYNTHIA.

Ειδικά για το ψηφιακό Πλανητάριο τα καθίσματα έπρεπε να είναι ειδικών προδιαγραφών ώστε να εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις λειτουργίας του χώρου. Η πλάτη έπρεπε να έχει μεγάλη κλίση η οποία να μεταβάλετε ανάλογα με την θέση του καθίσματος για λόγους οπτικής αφού η προβολή γίνεται σε σφαιρικό θόλο. Επιπρόσθετα τα καθίσματα θα έπρεπε να φιλοξενούν συσκευές και χειριστήρια για διαδραστικές λειτουργίες.

Την ειδική σχεδίαση, την παραγωγή και την τελική υλοποίηση ανέλαβε η BIRO. Η μεγάλη εμπειρία της στον σχεδιασμό καθισμάτων σε συνδυασμό με την δυνατότητα παραγωγής καθισμάτων ειδικών απαιτήσεων συνέβαλαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου.    Περισσότερα για το ΝΟΗΣΙΣ είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο https://www.noesis.edu.gr/

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ενδεικτικά Έργα

Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ειδική περιφερειακή μονάδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Καθίσματα της σειράς SYNTHIA XYLO με στήριξη σε διάτρητο τούμπο για παροχή κλιματισμένου αέρα στο νέο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΤΕΙ Ηπείρου Παράρτημα Πρέβεζας

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρηματοοικονομικής δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των δύο τμημάτων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής